Vaske badetøyet?

Hvordan skal jeg vaske badetøyet?

Det spørsmålet får jeg faktisk ganske ofte. Og svaret er enkelt. Du skal ikke vaske badetøyet! I hvert fall ikke i vaskemaskinen. Dette gjelder badedrakter og badebukser av «vanlig» materiale eller klorbestandig materiale.

Jippi, jeg har endelig fått mine nye badedrakter i hus. Zealous (til venstre) og TYR håper jeg skal bli gode venner i lang tid fremover. Da gjelder det å ta godt vare på dem. Jeg vasker aldri badetøyet mitt, men skyller det i ferskvann etter hver trening. De nye klorbestandige materialene holder utrolig lenge hvis du behandler dem riktig.
Jippi, jeg har endelig fått mine nye badedrakter i hus. Zealous (til venstre) og TYR håper jeg skal bli gode venner i lang tid fremover. Da gjelder det å ta godt vare på dem. Jeg vasker aldri badetøyet mitt, men skyller det i ferskvann etter hver trening. De nye klorbestandige materialene holder utrolig lenge hvis du behandler dem riktig.

Vasker du  badedrakten så sliter det veldig mye på tøyet. Med mindre du har lyst til å svømme i utslitt, hengende og gjennomsiktig badetøy, holder det lenge med å skylle tøyet godt etter bruk. Hva du gjør med bikinien og badeshortsen din, bryr jeg meg egentlig ikke så mye om, men ordentlig badetøy skal ikke vaskes i maskin.

Slik tar du vare på badetøyet ditt:

  • Skyll badetøyet godt etter hver trening
  • Heng det opp så fort du kan
  • Ikke la det ligge inne i et vått håndkle (ikke hele tida i hvert fall!)
  • Må du, så kan du håndvaske det med mild såpe
  • Bruk aldri vaskemaskin eller tørketrommel
  • Unngå kontakt med ujevne overflater som bassengkanter og stupebrett
  • Unngå direkte sollys, badetøy skal tørke i skyggen
  • Kremer, oljer og solkrem forkorter levetiden på badetøy (men er nødvendig i blant)

Sånn, da håper jeg alle tar godt vare på badedrakter og badebukser fremover. Og lurer du på hva slags badetøy du skal bruke på svømmetrening, kan du lese om det i dette innlegget.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s