Trening uke 4

Det ble nesten 16 timer med trening, selv om uka har vært preget av en syk treåring her hjemme. Magnus har hatt feber nesten hele uka, så vi har byttet på å være hjemme fra jobb med sykt barn. Og da må trening, kveldsjobbing og alt endres og tilpasses for å få mest mulig gjort. En kabal vi løste ganske bra, synes jeg.

Mandag: Fikk svømt en rolig time på morgenen (3100m) og det ble tid til 20 min core og 20 min stretching på ettermiddagen. Veldig sliten etter altfor lite søvn.

Tirsdag: Svømte 4300m på 65 min på Domus. Hovedserie 10×100 on 1.30 (holdt 1.15-fart) + 5×200 1-5 on 3min (2.45/42/38/35/33). Veldig god vannfølelse og artig å svømme, selv om jeg kjørte økta alene. Løp 40 minutter sone 1 senere på dagen, kun for å venne knærne til økt mengde løping.

Her på Domus Athletica, i hurtigbanen lengst til høyre, legger jeg igjen rundt 15.000 meter hver uke. Kjempefint treningsbasseng med siviliserte svømmere, der de aller fleste kjenner sin besøkelsestid og kan sin bassengkotyme.
Her på Domus Athletica, i hurtigbanen lengst til høyre, legger jeg igjen rundt 15.000 meter hver uke. Kjempefint treningsbasseng med siviliserte svømmere, der de aller fleste kjenner sin besøkelsestid og kan sin bassengkotyme.

Onsdag: Fridag fra jobb. Svømte 3800m på Domus (1t10min). Hovedserie 2x(200 moderat fart on 3 + 2×50 raskt on 50) + 8×100 (1 moderat 1 hardt) on 1.40 (holdt 1.12 på alle de harde). Etter litt hvile og lunsj ble det 85 min på sykkel, med spurter og tråkkfrekvensprogram. Overgangssøkt løp på 45 min fulgte rett etterpå. Digger onsdagene mine for tida 🙂

Torsdag: For å spare tid løp jeg til jobb. Planen var 55 min løp inkludert løpedrills og 8 raske 200m. Drills og fart ble gjort i Frognerparken, og jeg kunne løpe videre på jobb med veldig god treningssamvittighet (og stive lår!). Etter jobb fikk jeg en times massasje på en hissig teres minor og infraspinatus, pluss en kraftig massasje av begge lår. Au! Massasje er vondt, men gjør godt for knutete muskulatur.

Sara Ertzaas holder til på Røa Kiropraktorklinikk. Her gir hun meg knallhard massasje, hvor både hun og jeg blir ganske slitne. Fryktelig vondt, men det gjør godt.
Sara Ertzaas holder til på Røa Kiropraktorklinikk. Her gir hun meg knallhard massasje, hvor både hun og jeg blir ganske slitne. Fryktelig vondt, men det gjør godt.

Jobbet videre med god restitusjon på Sats Hot Mojo Yoga på Sjølyst som avslutning på dagen. Yoga i 38 grader og 60 % luftfuktighet fører for min del til så mye svette at jeg nesten lurte på om jeg skulle notere det ned som svømmetrening treningsdagboka etterpå.

 

Etter en time på Hot Mojo er i hvert fall jeg gjennomvåt av svette. Kjempedeilig trening, som jeg lurer på om kan være en god form for varmetilvenning når konkurransesesongen nærmer seg?
Etter en time på Hot Mojo er i hvert fall jeg gjennomvåt av svette. Kjempedeilig trening, som jeg lurer på om kan være en god form for varmetilvenning når konkurransesesongen nærmer seg?

 

Fredag: Svømte på Domus på morgenen, før det bar rett hjem til Magnus. Svømmetreningen var av det tøffe slaget med hovedserie på 2x(4×50 race pace on 60) + 800 (600 jevn moderat fart + 200 hardt) + 6×100 on 1.35 (1.15-1.13). Her ble det fart, styrke og utholdenhet på en gang. Supertrening 🙂 Ettermiddagens 45 min løpeøkt gikk veldig fint, og styrketreningen på bein (30 min) ble også gjennomført.

Lørdag: Helgen tilbrakte vi i Trysil, kanskje ikke det lureste valget med sykt barn. Men Magnus var i strålende form selv om feberen var nesten 39. Jeg stakk ut på en times kupert løpetur i sone 1 før frokost, det ble en kald opplevelse. For selv om det bare var 7 minus utenfor hytta, var det hele 16 minus bare litt lenger borti lia. Brrr! Etter god frokost og en runde med skismøring ble det 2t10min på langrenn i slak oppoverbakke fra turistsenteret til Skihytta langs «Ole-G vegen». Kjempefin tur (21 km) for meg, mens gutta koste seg i barnebakken i alpinanlegget. Magnus er visst et naturtalent 🙂

Her er Magnus i alpinbakken for første gang. Stolt som en hane over å kjøre heisen selv, kjøre på ski selv og ikke minst se ut som en alpinist. Tøff gutt, selv med feber.
Her er Magnus i alpinbakken for første gang. Stolt som en hane over å kjøre heisen selv, kjøre på ski selv og ikke minst se ut som en alpinist. Tøff gutt, selv med feber.

Søndag: 2 timer sykling på spinningsykkel inkludert 30 sek spurter, 4×4 min i høy sone 2 og 4×2 min i sone 3. 4 min hvile mellom hvert drag. Oj, beina var støle og tunge på kvelden. Men godt å vite at nok en uke er gjennomført med stil.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s