Flott dag til fjells

Vi er på Haugastøl i helgen. 1000 meter over havet ved inngangen til Hardangervidda. Her skal vi feire bursdagen til Cesilie Skollerud Hegna som  har invitert venner på aktiv bursdagshelg. Sånt liker vi! Vi kom opp sent i går kveld, etter en svømmestopp på Drammensbadet og levering av Magnus hos mamma i Holmestrand. Det var bekmørkt og iskaldt her, men da jeg våknet i dag var det nydelig blåtime utenfor. Og fortsatt isende kaldt.

Jeg var litt spent før løpeturen i kulda, men hadde heldigvis kledd meg rett. Lungene brydde seg ikke om den kalde lufta, her var det bare å løpe i vei. Men det holdt med en halvtime.
Jeg var litt spent før løpeturen i kulda, men hadde heldigvis kledd meg rett. Lungene brydde seg ikke om den kalde lufta, her var det bare å løpe i vei. Men det holdt med en halvtime.

30 min løpetur i sone 1 sto på mitt program i dag, og siden jeg liker å komme igang tidlig gjorde jeg økta unna før frokost. Ull under, løpetøy over og refleksvest på toppen. Buff og varm lue og Icebug måtte til, så var det bare å legge i vei. Varmen fant jeg etter en kilometer og deretter var det fint å løpe, bortsett fra kalde fingre (måtte jo ta noen bilder!). Følte meg trygg med refleksvesten, møtte to biler som svingte laaangt unna 🙂 Herlig å løpe tidlig om morgenen i frisk luft og med fantastisk natur på alle kanter. Har jo vært her oppe før, men det er like fint hver gang. For en plass! Fant fort veien til dusjen og siden frokostbordet. Damen i resepsjonen kunne fortelle at det var 25 minusgrader utenfor. Ikke rart alt frøys til is på løpeturen.

Ikke så vanskelig å motivere seg til morgentrening med slike forhold.
Ikke så vanskelig å motivere seg til morgentrening med slike forhold.

Cesilie, Bjørn, Claus, Nina og Christian skulle alle på kitekurs og måtte komme seg av gårde etter frokost. Selve kitingen skulle foregå nærmere Dyranut, så de smatt av gårde for å sikre gode kiteplasser. Kristian og jeg tok en formiddagslur for å vente på sola og varmen. Langrennstur i 25 minus fristet ikke, vi håpet det skulle bli ti grader varmere før kl 12.

Parkeringsplassen ganske tom etter at kiterne hadde kjørt i vei på kitekurs. Vi venter på at sola skal varme lufta noen grader.
Parkeringsplassen ganske tom etter at kiterne hadde kjørt i vei på kitekurs. Vi venter på at sola skal varme lufta noen grader.

Mitt problem ved treningsturer i kaldt vær, er at jeg normalt svetter veldig mye uansett temperatur. Jeg tuller ikke, det renner skikkelig av meg selv på rolige turer. Å kle seg i 20 minus blir ekstra vanskelig, for det er så lett å bli skikkelig kald. I dag valgte jeg et lag med ull under og langrennsbukse og jakke fra Swix over. Og for en gangs skyld gikk det veldig fint 🙂 Buff og lue på toppen gjorde susen. Det var bare å nyte de flotte forholdene og kose seg i sola, selv om kulda svei på kinnene.

Med strålende sol og lite vind ble det en super tur fra Haugastøl opp mot Hallingskarvet. Godt kledd og med perfekt smurte ski var det bare å kose seg i solskinnet.
Med strålende sol og lite vind ble det en super tur fra Haugastøl opp mot Hallingskarvet. Godt kledd og med perfekt smurte ski var det bare å kose seg i solskinnet.

Det holdt likevel med to timer. For det første var det ikke merket løype videre, og for det andre tror jeg mine lunger hadde nok med to timers tur i 22 minusgrader. Sola var fin å se på, men varmet ikke altfor mye! Nå skal resten av kvelden nytes, med godt selskap, god mat og god drikke. Men først en ettermiddagslur. «You get fast in restitution» er slagordet fra Hans, så nå hopper jeg til køys med beina høyt. God lørdag alle sammen!

Fine forhold, godt selskap og bra utstyr gjør selv en superkald dag til en god opplevelse. Det var veldig digg å ta på seg min nye Cold War Down Parka fra Mountain Works etter noen timer på ski. Mulig den må bli med til sengs!
Fine forhold, godt selskap og bra utstyr gjør selv en superkald dag til en god opplevelse. Det var veldig digg å ta på seg min nye Cold War Down Parka fra Mountain Works etter noen timer på ski. Mulig den må bli med til sengs!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s