Min trening uke 1

Årets første treningsuke er i boks. Og for en uke det var! Opplegget jeg får fra Hans følger en syklus på fire uker, hvor jeg denne uken var i den tredje og tøffeste uken. Det skulle vært 18 timer, men ble kun 16 timer. Hovedårsaken til at det ble mindre, var at jeg sov fryktelig lite. Magnus er ikke noe glad i å sove, han står opp veldig tidlig og er gjerne oppe et par ganger om natten i tillegg. Lite søvn er ikke bra kombinert med mye trening, så jeg måtte gjøre noen endringer i forhold til dagsform og overskudd de dagene det var som verst. Resultatet er jeg fornøyd med og nå ser jeg frem til en roligere uke og forhåpentlig mye mer søvn!

Det blir veldig lite søvn på oss alle tre for tiden. Så når Magnus sovnet i bilen var det bare å finne seg en plass i parkeringshuset på Sandvika Storsenter og legge seg til rette. Det er utrolig fra 20 min god hvile gjør for kroppen.
Det blir veldig lite søvn på oss alle tre for tiden. Så når Magnus sovnet i bilen var det bare å finne seg en plass i parkeringshuset på Sandvika Storsenter og legge seg til rette. Det er utrolig fra 20 min god hvile gjør for kroppen.

Mandag: Hviledag og absolutt ingen trening. Kristian sørget likevel for å holde familiens aktivitet på et høyt nivå med ny pers på 10 km. Jeg nøt fridagen og nyttårsaften, men var i seng til 22. Visste jo at denne uka kom til å bli tøff, så jeg skulle i hvert fall forsøke å få nok hvile.

Tirsdag: Egentlig sto det 75 min svøm på dagens program. Fant ingen basseng som var åpne, så da ble det 1 time rolig løp og 10 min løpedrills i stedet.

Onsdag: Syklet til Domus og svømte 70 min (3700m) hvor hovedserien var hard med 4x(150 on 4.30 + 3×50 on 50) + 4x(100 on 1.40 + 2×50 on 50). 150 og 100 meterne skulle være moderat tempo, og 50 meterne hardt. Jeg var veldig sliten etter denne økta! Etter jobb syklet jeg først hjem (det tok 30 min) og så hoppet jeg rett på rulla i 45 min med ganske mange 1 min drag med høy frekvens. Så ble det 20 min løp rett etterpå. Fikk i meg masse mat og stakk på en time yoga på SATS for å avslutte dagen. Godt å strekke ut etter en lang treningsdag.

En buff kan brukes til så mangt. Også som sportsbh viser det seg. Vi har ikke et egnet sted for sykling på rulle hjemme, derfor blir det gjerne veldig varmt når jeg sykler samtidig som Magnus skal leke og ha overkommelig temperatur. Det gjelder å ta det hele med et smil :-)
En buff kan brukes til så mangt. Også som sportsbh viser det seg. Vi har ikke et egnet sted for sykling på rulle hjemme, derfor blir det gjerne veldig varmt når jeg sykler samtidig som Magnus skal leke og ha overkommelig temperatur. Det gjelder å ta det hele med et smil 🙂

Torsdag: Løp 55 min inkludert teknikk og 200-metere med høy fart. Hadde også 30 min styrke på bein og 20 min core/stabilitet. Jeg har fri fra jobb på torsdager og fikk 2,5 time søvn midt på dagen, det var gull verdt.

Fredag: Svømte 75 min (3800m) med rolig hovedserie på 4×300+4×200 før jobb. Etter jobb dro jeg på SATS hvor jeg løp 15 min – syklet halvannen time  med styrketråkk som hovedfokus – og løp 15 min til slutt. Vel hjemme fikk jeg jobbet 20 min med foamroll, det var helt nødvendig for noen veldig støle lår.

Lørdag: Svømte med OI på langbane. Knallhard økt med totalt 15×50 max. Ble 4300 meter totalt (1t40min). Dro til SATS hvor jeg løp 55 minutter. Det skulle være sone 1, men jeg opplever alltid at det er veldig vanskelig å løpe i sone 1 rett etter svømmetrening. Jeg burde hatt mer pause mellom øktene, men jeg har jo en familie jeg gjerne vil ha tid til også. Da blir det ofte kortere restitusjonstid enn jeg har behov for. Etter løpingen skulle jeg hatt 30 min styrke på bein, men det ble 25 minutter på foamroll i stedet. Beina føltes helt most etter en uke med mye trening og kanskje spesielt mye løp (i forhold til hva jeg har vært vant til de siste månedene).

Søndag: Her kunne jeg velge mellom 3 timer sykkel eller 3 timer langrenn. Jeg er veldig glad for at jeg valgte langrenn! Det ble 30 kilometer på 2,5 time. Kristian og Magnus var med, men pulken er fryktelig tung å dra på, så jeg fikk lov å gå i mitt eget tempo. Denne sesongens første skitur var bedre enn forrige sesongs siste, så det lover godt for skisesongen.

Vi var på plass ved Skansebakken rett over 9 søndag morgen. Det gjelder å få gjort unna øktene tidlig, så det blir tid til familie og venner etterpå. Kristian var snill og tok pulken, så jeg fikk gå av gårde i mitt eget tempo. Deilig å trene ute!
Vi var på plass ved Skansebakken rett over 9 søndag morgen. Det gjelder å få gjort unna øktene tidlig, så det blir tid til familie og venner etterpå. Kristian var snill og tok pulken, så jeg fikk gå av gårde i mitt eget tempo. Deilig å trene ute!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s