Ut med badeshortsen!

Hva er det med triatleter og svømming? Har dere ikke sett svømmegutta på trening? Det er ingen av dem som bruker shorts på svømmetrening, så hvorfor må dere tri-herrer absolutt insistere på å bruke sykkelshortslignende badebukser? Dere som er så opptatt av at sykler og utstyr skal se best mulig ut (for det er jo halve jobben, eller hva Henning Notland Smogeli?)! Nei, det er på tide at dere får av dere sykkelbuksene og går til anskaffelse av noen skikkelige badebukser.

Tidligere var det den velkjente Speedoen med høy skjæring som gjaldt, men dette er altså over 20 år siden. Nå ser alt så mye bedre ut 🙂 De siste åra har de aller fleste svømmere av det mannlige kjønn brukt badebukser med lav skjæring (briefs eller shorts), som denne fargerike buksa fra Funky Trunks (Kristian står modell).

Slik skal du se ut på svømmetrening. Med ordentlige badebukser, ikke triathlonshortsen din.
Slik skal du se ut på svømmetrening. Med ordentlige badebukser, ikke triathlonshortsen din.

Disse er ikke lett å få tak i vanlig sportsbutikker, men de har mange ulike varianter hos Mailsports. Og ellers er de tilgjengelige hos Swimshop og andre nettbutikker. De fleste merkene har en variant av denne badebuksa, så det skal være gode muligheter for alle til å få byttet ut ekle sykkelshortsbadebukser som dessuten går i oppløsning etter en måned eller to i klorvann.

Dette har engang vært en badebukse. Godt å høre at du har fått deg en ny Hårek! (bildet er lånt fra Håreks Facebook...)
Ser badebuksa di slik ut? Da er det på tide å skifte den ut. Dagens badebukser er laget i særdeles godt og faktisk elastisk klorresistent materiale. Godt å høre at du har fått deg en ny bukse Hårek! (bildet er lånt fra Håreks Facebook…)

Fordelen med ordentlige badebukser (i tillegg til at de ser bra ut på) er at de holder uendelig lenge! Sørg for at du kjøper en klorresistent bukse. Det bør være 50 % polyester eller mer i stoffet som brukes. Tidligere var slike drakter ensbetydende med null elastisitet, men dette er ikke lenger tilfellet. Nå får du klorresistens, elastisitet og god passform i én pakke 🙂 Hos Speedo kalles det klorresistente stoffet Endurance eller Endurance +, hos TYR heter det Durafast. Funky Trunks og Arena har også sine versjoner som er veldig gode å bruke i klorvann. Kjøper du en slik badebukse har du den resten av karrieren om du vil. Den får ikke hengerumpe og blir ikke gjennomsiktig!

Lurer du på hvilken størrelse du skal bruke? Kristian er 176 høy og ligger på rundt 75 kilo. Han bruker str 32 (UK size). Svømmere bruker typisk 30 og 32. Er du noe større bør du gå for 34, og skulle ikke buksa passe så har i hvert fall Swimshop alltid vært snille med retur og bytte av størrelse. Mailsports tilbyr samme løsning, men det er noe mer hassle å sende til England for å bytte. Meningen er jo at buksa skal sitte stramt, men ikke ubehagelig. Den vil tøye seg ut noe etter et par økter i bassenget, men så vil den holde passformen 🙂

Zealous lager kjempefine badedrakter. Australsk merke som du nå får kjøpt gjennom Mailsports.co.uk. Bildet er fra Zealous.
Zealous lager kjempefine badedrakter. Australsk merke som du nå får kjøpt gjennom Mailsports.co.uk. Bildet er fra Zealous.

For dere svømmedamer der ute er det mange morsomme badedrakter å få kjøpt. Jeg har falt for Zealous sine fargerike mønstre, som er å få kjøpt hos Mailsports. Her også gjelder det å skaffe seg riktig størrelse. I motsetning til gutta, bør vi damer styre UNNA lav skjæring og heller gå for medium eller høy skjæring da dette er mer flatterende for oss. Størrelser kan være vanskelig, og det er de færreste sportsbutikker som fører størrelser som er små nok. Det er IKKE gøy å svømme i for stor badedrakt! Derfor handler jeg alle mine drakter på nett. Jeg er 173 høy og veier 64 kilo og bruker størrelse 32 i de klorresistente versjonene av badedrakter. Er det ”vanlig” badedrakt, for eksempel til konkurransesvømming, bruker jeg gjerne 28 siden disse draktene er laget av materialer som er mer tøyelige. Jeg vil anbefale de fleste damer å gå for 32 eller 34 hvis det er snakk om klorresistente drakter.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

12 kommentarer om “Ut med badeshortsen!

 1. åå, så fine farger på Zealous badedrakter! Jeg kjøper hos TYR, de har også fine farger!

 2. Kjempebra artikkel!
  Jeg tenkte også å hive ut badeshortsen, men tenkte å erstatte den med badedrakt. Siden jeg ønsker bedre bevegelsesfrihet har jeg kjøpt meg drakt uten bein, dvs høy skjæring. Tror du dette vil funke greit til gutter?

  1. Hmmm, du får sende meg et bilde 🙂 Vi har hatt et par av gutta i badedrakt på trening, men om det var for bevegelighetsfriheten eller ren moro er jo en annen sak 😉

   1. Takk for svaret.
    Klart det er jo litt for gøy også 😉
    Kunne godt sent deg et bilde, men kunne ikke finne epost adresse til deg på denne siden.

 3. Hei.

  Har noen spørsmål om badebukser.
  Hvordan er størrelsene på badebuksene til Funky Trunks?
  Kan størrelsene samenlingnes med Speedo sine badebukser?
  Kan en gammal gubbe med lite hår på 46 år bruke Funky Trunks?

  Mvh

  Trond Johannessen

   1. Takker for svaret. Jeg lurte litt da jeg bruker 33 i bukse og har en Speedo badebukse i 34 og kjøpte en ny i 32. Og den passet veldig bra. Så ble litt usikker.

   2. Håper du finner en som passer, det er veldig kule bukser! Og ja, du kan fint bruke Funky Trunks. Alle med Funky Trunks (eller lignende) ser bedre ut enn de med badeshorts eller lange badebukser 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s