Svømming på Tenerife

Vel hjemme fra Tenerife er det på tide å dele erfaringene vi gjorde oss mens vi trente på denne fine øya. I dag står svømming for tur!

Svømming er jo en flott aktivitet å holde på med på ferie. Spesielt i varmere strøk hvor det gjerne er mulig å finne utendørsbassenger eller varmt sjøvann å ta seg noen svømmetak i. Da får du god mosjon og kjempefin brunfarge samtidig! Hvem kan vel si nei til den kombinasjonen? Svømmebasseng i utlandet er også som regel alltid mye billigere enn i Norge, du slipper å betale 80 kroner for å kose deg i bassenget. I Los Cristianos slapp vi unna med 11 kroner per gang :-).

Billig og bra svømmebasseng i Los Cristianos
Er det rart jeg blir i godt humør med et så fint basseng som dessuten er nesten gratis å bruke?

Hvis du som meg driver med triathlon, eller bare har lyst til å svømme en del mens du er på ferie på Tenerife, så er det veldig gode muligheter for dette i området Las Americas/Los Cristianos. I Los Cristianos har de et kommunalt utendørs 50m basseng som vi brukte mye. Åpningstidene var 0730-1630 og 1830-21 alle hverdager, det var åpent 09-1330 på lørdager og stengt søndager. Inngangen kostet 1.5 € (eller 11 kroner). Det var også mulig å kjøpe klippekort til en enda billigere penge, hvor 10 klipp var det minste. Vi hadde egentlig tenkt å dele et klippekort, men det fikk vi ikke lov til siden de var personlige. Men med så lav inngangspris så gikk det jo helt fint å betale seg inn per gang i stedet. Vi fikk også lov til å sette syklene inne på området og kjørte overgangsøkter herfra siden betjeningen var veldig serviceinnstilt og hjelpsomme.

I Adeje har de nylig bygget et flott sportskompleks hvor de har et innendørs 25 meters basseng, dette fikk vi ikke besøkt, men anlegget så flott ut utenifra. Åpningstider og inngangspriser skal være de samme som for bassenget i Los Cristianos.

Svømming på Playa Las Vistas
Playa Las Vistas sett ovenifra. Perfekt å svømme fra ene siden til den andre.

Vil du svømme helt gratis, kan du gjøre det i havet ved Playa Las Vistas, rett ved Los Cristianos. Her er det en beskyttet bukt hvor de har lagt «banetau» hele veien over, totalt 600 meter en vei. Det er også fire bøyer underveis, to grønne og to røde. Så her er det fint å øve navigering i tillegg. Vi svømte her ofte og har vel aldri opplevd bedre svømmeforhold i havet. Vær imidlertid obs på tidevannsstrømmer og bølger. Husk at du aldri bør legge ut på svømmetur i havet på egenhånd. I det minste bør du sørge for at noen følger med på deg fra land. Historien forteller at det fra tid til annen kommer kjempebølger utenfra inn her, men vi så ikke noe til denne. Det vi imidlertid så mye av var fiskestimer og et par store rokker som koste seg på havbunnen ca halvveis. Det skremte meg først, men etter hvert ble jeg vant til å se dem der nede og savnet dem når de ikke lå «på plassene sine». Det går helt fint å svømme uten våtdrakt her, men skal du ut på lengre turer bør du ha på våtdrakt for å holde deg flytende og varm.

Uten våtdrakt open water swim
Perfekt sted å starte eller avslutte dagen på. Her har jeg akkurat svømt noen tusen meter uten våtdrakt, siden jeg hadde store gnagsår i nakken. Det gikk heldigvis veldig fint å svømme uten våtdrakt også.

For de spesielt interesserte, ligger det kjente T3-senteret en 30 minutters sykkeltur unna Las Americas, eller åtte kilometer med bil – i La Caleta. Dette er et toppidrettssenter og er også kjent som Tenerife Top Training Center (derav navnet T3). Her har de både 25m og 50m basseng utendørs, samt et motstrømsbasseng  kalt The Flume. Her har du mulighet til å få analysert din teknikk med video tredimensjonalt. Inngang her koster 35 €, men vil du ha kyndig veiledning på teknikk er motstrømsbassenget verdt turen. Dette koster 50 € i tillegg.

Her finner du de ulike svømmebassengene:

50 meters svømmebasseng i Los Cristianos

Video av bassenget i Los Cristianos

25 meters innendørs basseng i Adeje

Tenerife Top Training Center (T3)

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Svømming på Tenerife

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s