Hjelp, det går nedover!

Det er lett å få mange høydemeter på Tenerife. Problemet er jo bare at jeg må ned igjen også!

Etter en skikkelig god frokost på Sunprime Coral Suites & Spa, satte vi sammen sykler og planla hvordan dagens tre økter skulle gjennomføres. To timer sykkel, 45 min løp og 45 min svøm sto på programmet – i den rekkefølgen. Etter en liten oppdatering av Ving-bloggen, satte vi kursen mot Vilaflor etter tips fra en av leserne der. Siden det er første dagen skulle vi ha en rolig økt, godt plassert i sone 1 for basetrening. Vi visste jo at det skulle gå oppover, men det var veldig til stigning det ble. Det tok ikke lang tid før vi skjønte at denne etappen måtte vi ta i rolig tempo. Det gikk oppover så fort vi kom ut på TF 28 fra Playa las Americas mot Arona. Letteste gir var i bruk så pulsen skulle holde seg lav og beina fine.

900 høydemeter unnagjort
Et lite stopp for energi og bilder etter 75 min med oppoverbakker. Klokka viste 900 høydemeter og jeg var god og svett.

Med nesten 1200 høydemeter på 20 km brukte vi 1 time og 45 min opp, og da bestemte vi oss for å ikke ta de siste fire km mot Vilaflor. Trener Hans ville nok ikke vært så happy for at vi syklet dobbelt så lenge som planlagt allerede første dag. Derfor bar det ned igjen samme vei vi kom opp (planen var egentlig å sykle opp til Vilaflor og ned igjen via Granadilla de Abona og San Miguel). Det var her jeg skjønte at ooops, det var nok litt brattere enn jeg hadde trodd! Løypa vår finner du her.

Dagens sykkeltur til Vilaflor
Dagens tekst. Playa de las Americas til Vilaflor og tilbake. Vi snudde 4 km før mål, siden det gikk så sakte oppover. Fin tur, men veldig bratt.

Som kjent er jeg ikke spesielt flink til å kjøre nedover. Men hvor dårlig jeg er ble selv Christian overrasket over i dag. Jeg stivner helt på vei ned og bremser så godt som hele veien, siden kroppen skjelver og rister så hardt at jeg er ganske sikker på at det gir utslag på Richters skala. Christian forsøker å si meg noen velvalgte ord, han forstår ikke helt hvor landet ligger og tror jeg bare er redd for svingene. «Alvorspraten» ender opp med at jeg bremser enda mer, triller nedover i samme fart som oppover og blir kjempesliten i armene. Christian sykler fra meg og jobber seg opp igjen for å sjekke at jeg ikke har kræsjet. Jeg stopper flere ganger og er ganske nære på bare å gå nedover til slutt. Følte meg helt håpløs, for jeg fryser faktisk til is på vei ned bakkene der. Men – jeg kom meg ned til slutt. Heldigvis. Så bar det redd ut på 40 min løpetur. Det var veldig godt å kjenne at kroppen faktisk fungerte likevel, det gjaldt bare å få fast grunn under bena.

Ferdig med 1500 meter ved Playa Las Vistas
Det går an å svømme i havet uten våtdrakt. Tipper 21 grader i vannet og så lenge det gikk fremover holdt jeg varmen. Men ble ganske kald så fort vi stoppet, så det holdt med 1500 idag.

Dagen sluttet bra, med en 1500 meter lang svømmetur i havet uten våtdrakt. Vi skulle egentlig svømt i bassenget og hadde ikke med våtdrakt, men siden bassenget hadde stengt da vi kom frem ble det havssvømming i stedet. 23 min og 40 sekunder brukte jeg på 1500 rolige meter. Nå har vi absolutt fortjent middag.

Svømmebane ved Playa Las Vistas
Praktisk med egen svømmebane over vannet ved Playa Las Vistas. Ganske nøyaktig 550 meter en vei.

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s