Snart klar for Tenerife

Det er mindre enn to uker til braker det løs. Da reiser jeg på sesongens første treningsleir. Målet er Tenerife. Sol, varme og trening. Langt vekk fra kuldegradene, snøen og isen her hjemme. Selv om jeg har vært godt fornøyd de siste ukene med å sykle til jobben på min 15 kilos sykkel med nye piggdekk. Og det har gjort meg passe forberedt på å starte treningen igjen, det er tungt å sykle opp Vækerøveien! Men jeg må innrømme at det frister med et par uker i Syden.

Sykler hjem fra jobb
Det er egentlig veldig deilig å sykle til og fra jobb. Frisk luft, nydelig himmel og roser i kinnene. Pluss god form og snart klar for treningsleir i varmere strøk.

Jeg er spent på hvilke treningsmuligheter Tenerife har å by på, for jeg har aldri vært her for å trene tidligere. Én gang har jeg vært her på jentetur, og én gang på familietur med mamma, pappa og to søstre hvor minstemann var 10 og jeg var 16. Denne gangen blir opplevelsen annerledes.

Jeg har vært så heldig å få Ving Norge med på laget som samarbeidspartner og ser frem til å besøke hotellet deres Sunprime Coral Suites & Spa som ligger i Playa de las Américas.  Hotellet ble kåret av Vings gjester til å være blant Vings topp 10 hoteller for sesongen 2011/2012!

Ving Sunprime Coral suites and spa
Her på Sunprime Coral Suites & Spa i Playa de las Americas skal vi bo. Ving sørger for reise og opphold, jeg gleder meg til å blogge om treningsmulighetene øya har å by på!

Her er det treningsrom, SATS-timer, all inclusive mat og gratis wifi. Som navnet tilsier er det også et SPA på området. Lover å teste det på mine såre muskler etter en måned med tilnærmet treningsfri, i hvert fall helt melkesyrefri. Dere skal få hyppige oppdateringer av hvordan jeg har det både på trening og på fritiden!

Jeg gleder meg nå, selv om jeg også er spent på hvilket opplegg trener Hans har planlagt for meg og treningskompis Christian Nilsson. Christian skal også trenes av Hans fremover. Helt klart er det at hovedfokus på turen vil være sykkel. Med is og snø her hjemme blir det lenge til neste gang vi får syklet på bare veier. Det gjelder å benytte seg av muligheten når vi har den. Fint da at Tenerife har temperatur og terreng nok til to uker med varierte og fine sykkelturer. Jeg tror også vi tar oss en tur til T3, et treningsanlegg i La Caleta – kun åtte kilometer unna hotellet. Her har svømmelandslaget nettopp vært på leir, og jeg gleder meg spesielt til å svømme i «The Flume». Mer om det i et senere innlegg!

Oversiktsbilde Top Training Tenerife T3
Oversiktsbilde av treningsanlegget T3 som ligger åtte kilometer unna, i La Caleta. Bildet er lånt fra Mastersnews.dk.

Tenerife er en stor øy med mange utfordringer å by på for syklister, enten man foretrekker terrenget eller landeveien. Jeg tar kun med landeveissykkelen, men kanskje vi leier en terrengsykkel om anledningen byr seg. I følge Ving sin guide har øya et skiftende landskap og dermed noe for enhver smak. Vi skal bo i sør hvor det «aldri blir kaldere enn en norsk oktoberdag» og satser på kort-kort hele veien, selv om varmere tøy også blir med i kofferten. Det kan jo hende vi skal opp i fjellene en tur? Tenerife har nemlig vulkanen Teide som høyeste punkt med 3717 meter over havet. Dette er faktisk Spanias høyeste fjell, og det bør være nok av høydemeter å ta av for den som ønsker det. For meg passer det godt med målsettingen min om å bli bedre i nedoverbakkene. Det skal visst være nok svinger å øve seg på også.

Satelittbilde av Tenerife
Det blir spennende å se hvilke sykkelmuligheter som finnes på Tenerife. Øya skal ha mange fine turer å by på og jeg gleder meg til å utforske den fra sykkelsetet.

Har du vært på sykkelferie på Tenerife? Legg gjerne igjen noen reisetips til oss!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s