Jeg skjønner poenget nå

Du skal holde hviledagen hellig

Hovedårsaken til at jeg skaffet meg en trener i fjor, var at jeg trengte noen til å “holde meg igjen”. En oppgave min trener har vist seg å bestå med glans. I tillegg har jeg blitt flinkere til å lytte – både til kroppen og treneren. Jeg skjønner poenget nå. For med 200 flere treningstimer denne sesongen enn forrige, har kroppen hatt mer enn nok med å henge med i svingene.

Sammen med mye trening har opplegget inneholdt mye hvile og restitusjon,. Mer enn jeg synes har vært nødvendig, med opptil to hviledager i uka. Det har til tider vært vanskelig å svelge for meg. Jeg vil jo gjerne trene hele tida. Men etter et år med Hans kan jeg trygt si at jeg har blitt mye flinkere til å holde hviledagen(e) hellig(e). Treningslysten har jeg beholdt gjennom hele året, skader har jeg ikke hatt (bortsett etter et fall på sykkel, men det er jo ikke trenerens feil!) og syk har jeg ikke vært (bortsett fra noen dager med magesjau etter Tuddal Tri). Og siden kontinuitet i treningen er svært viktig, må jeg si at jeg har kommet et langt stykke på vei. Det er lenge siden jeg har trent så mye på et år.

Kontinuitet i treningen har gitt meg gode resultater i år. Endelig klatret jeg opp fra tredjeplass til andreplass. Her fra Oslo Triathlon 2012. Foto: Kristian Magnus Lingsom.

Mannen som har klart å holde treningsvillige meg i tøylene heter Hans Daugaard-Nilsson og jobber som trener i Professional Endurance Team. Vi har bestemt oss for å jobbe sammen også i 2013. For resultatene har jo vært bra! Hans er en 26 år gammel profesjonell triatlet fra Danmark som er bosatt i Tyskland. Hans er samboer med Susanne Buckenlei (ja, det er hun som har vunnet Norseman tre ganger på rad). De jobber begge i Professional Endurance Team og har flere triathlonutøvere i “stallen”. Hans har plass til flere norske triatleter, kontaktinformasjonen hans finner du på hjemmesiden.

Hans Daugaard-Nilsson er proff triatlet ved siden av coachingen. Han kan fullføre et maraton på en Ironman-distanse på 2.45. Foto: Dag Oliver.

Samarbeidet med Hans foregår mest på e-post. Det er enkelt, går raskt og dansk er lettere å forstå skriftlig enn muntlig. Jeg får program for 2-4 uker av gangen, og sender treningsrapport tilbake 2-4 ganger i måneden. På den måten får han fulgt opp hva jeg gjør og hvordan jeg føler meg. Skjer det noe, som sykdom eller vondter, sender jeg bare en epost også justerer vi derfra. Jeg har nok svømt en god del mer enn programmet tilsier, men siden jeg er svømmer blir slike ekstraøkter mer for restitusjon og humør enn faktisk trening.

Det har blitt mange flere treningstimer enn i fjor. Siden det meste av økningen har kommet i bassenget, har kroppen holdt greit følge. Foto: Dag Oliver.

Vi har også hatt et par Skype-samtaler når det har vært behov, for eksempel i starten av samarbeidet og etter større konkurranser. Jeg var også med Hans og Susanne til Fuerteventura to uker i mars. Der holdt de en treningsleir i regi av Hannes Hawaii Tours. Og selv om det bare var tyskere med, hadde det ingen betydning for treningsutbyttet 🙂 Treningsspråket er heldigvis ganske universelt! Jeg klokket over 50 timer trening de to ukene.

I mars hadde jeg med familien på treningsleir til Playitas,Fuerteventura. Egentlig ikke noe jeg anbefaler, for jeg var veldig sliten. Men det var energi igjen til en dans med Magnus!

Nå ser jeg frem til en ny sesong med Hans på laget! Venter spent på første treningsprogram for sesong 2013. Om 17 dager bærer det til Tenerife på treningsleir og deretter blir det full rulle. The sky is the limit, og jeg gleder meg!

Et av de beste minnene fra 2012. På Hardangervidda dagen før NM Lang i Eidfjord. Hadde en skikkelig dårlig dag som endte på denne måten med humøret på topp. Alt er mulig!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s