Noe kaos – mye moro! Garmin Barcelona Triathlon

Alt i alt var Garmin Barcelona Triathlon en fantastisk opplevelse. Masse mennesker, knallvær, fin Expo og mye folk i løypa. At det ikke var flere nordmenn med var synd for dem, for her var det triathlonopplevelser i massevis for en relativt billig penge (70 €). Når Barcelona i tillegg kan by på god mat, flott sightseeing og bra shopping er det ingen grunn til å ikke legge turen hit neste år!

Veldig mange hadde møtt opp for å heie på deltagerne i Garmin Barcelona Triathlon. At tre spanske OL-deltagere var med, hadde nok litt å si for oppmøtet også. Jeg har aldri opplevd mer liv på en konkurranse noen gang.

Med 6 000 deltagere blir det likevel antydning til kaos hele veien, selv om arrangøren hadde utrolig god kontroll underveis. Før avreise var jeg litt bekymret for manglende informasjon, spesielt på engelsk, men da jeg kom ned lå Athlete’s Guide klar i Goodie-bagen. Hvis alle hadde lest den, ville det vært mindre kaos ved innsjekken. Det sier seg selv at det tar tid når så mange tusen, hvorav veldig mange nybegynnere, skal sjekke inn sykler og utstyr på morgenen. Men proffene satte nok pris på at det sikkert var over 10 000 publikummere som spent så de legge på svøm i bølgene.

Her går starten for waven før min. De hadde et 10 minutters forsprang, men jeg tok igjen baktroppen etter 500m og svømte gjennom det meste av feltet før jeg kom til land.

Proffene talte bare 30 stykker og fikk en grei gjennomkjøring i vannet med følgebåt. Verre var det for oss som svømte i startwaves på opptil 400 mann. Med bølger på nærmere meteren, kun fire (små) bøyer å sikte på, og så mange folk i vannet, ble det kaos der ute. Alle kom seg likevel til land på et vis, og løp i kø til skiftesonen og ut av skiftesonen. Det gikk endel tid til å stå i kø, men det er kanskje litt av sjarmen også. Jeg likte i hvert fall godt å se at det var så mange nybegynnere og måtte bare smile ved tanken på at vi får flere deltagere til sporten vår!

Sykkelen min, en Fuji SST 2.0 med Unaas hjul, klarte seg fint i løypa som var draftlegal. Det var altså lov til å ligge på hjul på syklingen. Skummelt, men moro. Etterpå fikk den en velfortjent hvil på stranden (jeg bar den ut dit).

Dagen ble kjempefin den, med slitne bein og solbrent rygg som seg hør og bør. Med finishermedaljen trygt rundt halsen kunne Håkon og jeg nyte resten av dagen på stranden, før det ble en god middag og litt rusling i Barcelonas gater på kvelden.

Les hele min racereport fra søndagens konkurranse på Fullfart Lingsoms hjemmeside.

Her er jeg innom skiftesonen for over 2 000 deltakere på olympisk distanse. Sprint og supersprint hadde egne skiftesoner.
Fargerike doer som det gjerne kunne vært noen flere av. Dokøene ble lange, og disse fylte seg raskt opp.
Inne på Expoen sto denne artige tingen. Burde vært mulig å bytte ut med min tid: 2.20.31.
Klar til start med en våtdrakt jeg aldri har svømt i tidligere. Anbefales ikke, men funket fint for meg denne gangen. 2XU’s modell X2 kan absolutt anbefales til gode svømmere. Den er veldig fleksibel i skuldrene og gir ikke altfor mye oppdrift på beina. Står på ønskelisten min!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s