Full fart på alle fronter

Det går i ett hjemme hos meg. Jeg holder på med tre idretter på en gang og prøver å sjonglere dem mellom familielivet og mammarollen. Det er ingen dans på roser. Knallharde prioriteringer må til for å få kabalen til å gå opp.
Jeg prøver å være lekehest mellom treningsøktene på Fuerteventura.

Arbeidstiden min deler jeg mellom å være triatlet og jobbe med kommunikasjon hos Idium. Resten av tiden er jeg mammaen til Magnus (3) og kona til Kristian Magnus. Jeg trener svømming, sykling og løping 15-25 timer i uken, men er ikke alene om å trene en god del. Kristian får til 10-15 timer i uken. Han har lenge spilt ishockey i førstedivisjon for Jutul og trent til triathlon ved siden av. Nå kutter han ishockeyen, men sykler til og fra jobb og trener triathlon fortsatt. Timeplanen er hektisk, og det er en krevende kabal som skal gå opp hver dag, hver uke, hele året.Jeg er 32 år og det beste jeg vet er å trene. Du kan godt si at jeg er avhengig av aktivitet.

Heldigvis lot foreldrene mine meg starte med svømming tidlig. Mamma sier hun ikke hadde overlevd om jeg ikke hadde slitt meg ut på svømmetrening flere ganger i uken. Svømmekarrieren startet i Høyanghallen i Holmestrand. Her svømte jeg tusenvis av meter og da jeg var ti år hadde jeg trening fem ganger i uken. Siden ble det flere. På ungdomsskolen pendlet jeg to ganger i uken til trening i Larvik, så da jeg startet på videregående flyttet jeg like gjerne på hybel dit. Etter to år gikk ferden til USA hvor jeg svømte på skolelaget til Leon High School i Tallahassee, Florida.Men jeg var aldri god nok til å svømme så jeg kunne leve av det. En utdannelse måtte til, og valget falt på siviløkonomstudier ved Handelshøyskolen BI. Ny svømmeklubb ble Bærumsvømmerne og sammen med dem tok jeg mine første NM-medaljer for senior. Faktisk satte jeg mine siste personlige rekorder så sent som i 2008, rett før jeg ble gravid med Magnus. Treningsgrunnlaget er med andre ord solid – jeg har sjelden trent mindre enn fem ganger i uken, uansett livssituasjon.

Her er jeg 38 uker på vei på fotoshoot hos Bjørn Inge Karlsen i forbindelse med en sak om meg i bladet GRAVID.

Som svømmer har jeg trent en god del styrke, men så godt som aldri sykling eller løping. Det var graviditeten som satte i gang løpingen hos meg, jeg synes nemlig det var så ubehagelig å svømme som gravid. Flyten var ikke den samme. Derfor tilbrakte jeg mange timer på tredemøllen og ellipsemaskinen under svangerskapet. Og da Magnus vel var født, kunne jeg like gjerne fortsette. Vi fikk en fast rutine der jeg parkerte en sovende Magnus på mini-SATS mens jeg løp en time på tredemøllen og trente styrke etterpå. En perfekt start på dagen!Triathlon har vært en fascinerende idrett lenge. En tidligere klubbkamerat fra Holmestrand, Kristofer Larsen, var den første jeg kjente som holdt på med denne sunne formen for galskap. I utgangspunktet fristet det ikke noe særlig. Hvem vil vel svømme i havet, med skumle ting som maneter, fisk og bølger? For ikke å snakke om hval og hai!

Det skulle ta mange år før min klorutsatte hud fikk på seg en våtdrakt. Men i mars 2011 hadde jeg endelig fått nok interesse for sporten til å prøve. Jeg fikk være med på en triathlonsamling for jenter i regi av Tom Remman i Holmestrand. Den ga mersmak. Her traff jeg flotte jenter, en utrolig idrett og fikk inspirasjon og motivasjon nok til å sette i gang. Jeg kjøpte en brukt aluminiumssykkel av Hilde Hoff og en våtdrakt på salg hos Arild Tveiten. Det var bare å starte treningen.

Min første svømmetur i åpent vann ble gjort i Kroatia i april 2011 mens vi var på seiltur med familien. Kristian rodde ut i jolla og jeg svømte mellom den og seilbåten. Sjelden har jeg vært så redd som i de 50 meterne. Det holdt med fire lengder før panikken overtok. Men jeg var i gang og øvelse gjør mester.

En smule nervøs før min første open water swim.
Joda, jeg flyter visst. Og vannet er krystallklart. Hmmm, var det en fisk?

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s